ringantangan.com

    Amirul Faiz
In Jalan-jalan

1 Ramadan 1432H di Paloh 3

Saya mengambil 2 hari cuti, Isnin dan Selasa bagi meluangkan masa sekeluarga di rumah mertua. Rancangan beraya puasa tahun ini di Melaka. Di waktu petang kami bersiar-siar di bazar Ramadan yang terdekat, iaitu di Ciku. Naufal dah membiasakan diri duduk dalam carrier. Mudahlah kami untuk berjalan-jalan. Anak buah, Nur Sofiah A'isyah turut ikut sekali.

Banyak kuih-muih yang dijual. Pada masa kami sampai, banyak gerai-gerai baru dibuka. Antara kuih yang kami beli, kuih lompat tikam.  (Kuih pendekar ni, hehe). Berjalan ke tempat orang, saya perasan satu perkara. Di sini, kuih-muih dibungkus siap-siap, cantik-cantik, nampak seragam saja.

Walaupun cuaca panas, Naufal tertidur dalam carrier. Mungkin letih sangat agaknya.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Read 1170 times Last modified on Saturday, 04 August 2012 19:05
  Amirul Faiz

Seorang abah yang perlu banyak belajar, moga menjadi contoh yang baik buat anak dan keluarga. Terima kasih kerana sudi membaca tulisan saya.

www.ringantangan.com This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ringantangan.com

Laman ini diwujudkan pada 28 July 2011. Tujuan laman ini ialah untuk saya belajar bagaimana membangunkan sebuah laman web menggunakan Joomla!.

Saya namakan laman ini ringantangan sempena pepatah Melayu, "ringan tangan". Ada yang kata "ringan tulang", tapi saya fikir yang betulnya ialah "ringan tangan" lawan kepada "berat tulang".

Disini juga saya berkongsi sambil belajar dari rakan-rakan lain tentang blog, sains, buku, contest, dan sebagainya. Mari berkongsi pandangan / idea / pendapat.

Terima kasih, thank you.

Ringankan Tangan :)

Home Jalan-jalan 1 Ramadan 1432H di Paloh 3