Motorsikal, tayar tanpa tiub (tubeless)

Mulanya saya agak berkira untuk menukar kepada tayar tubeless. Akan tetapi, disebabkan motorsikal saya telah pancit lebih 3 kali dalam bulan Januari sahaja, maka saya nekad untuk bertukar kepada tayar tubeless. Ada sebuah kedai barangan motorsikal di Seksyen 8, Bandar Baru Bangi yang dicadangkan oleh seorang rakan saya. Harga berpatutan

Read More

Belajar masak nasi

Tiba-tiba tergerak hati, meringankan tangan, membantu isteri masak. Nak masak lauk, tak cekap lagi. Masak nasi, bolehlah sikit-sikit. Saya kongsikan di sini apa yang saya belajar. Cara memasak nasi atas dapur gas. Bukan menggunakan periuk nasi elektrik.

Read More

Ulasan Novel Keimanan Cinta.

Novel Tarbiah terbitan Galeri Ilmu ini dinukil oleh Munie Asra. Terpikat untuk membelinya kerana terpandangkan iklan drama Keimanan Cinta dalam Majalah Anis. Akan tetapi, tiada peluang menonton siri drama Keimanan Cinta kerana kami tidak melanggan siaran AStro. Namun begitu, puas juga dapat membaca dan menghayati karya ini.

Read More

Berkelah di Sagil

Di Melaka, tiada air terjun untuk kita berkelah. Air terjun paling dekat dan selalu disebut ialah Sagil. Tempat rekreasi yang terletak di Gunung Ledang. Kali terakhir kami sekeluarga berkelah ialah sekitar tahun 2007. Cuti tahun baru 2013 memberi peluang untuk kami sekeluarga berkelah di Sagil.

Read More

Seminar Buat Duit dengan Blog. Lihat Semula

Sebuah seminar yang membariskan blogger-blogger yang berpengalaman luas dalam bidang menjana pendapatan dari dunia blog. Ini merupakan kali pertama saya mengikuti seminar seperti ini. Seminar diadakan di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya, dan dihadiri oleh seramai 180 orang peserta. Majoriti peserta, adalah blogger.

Read More

Menarik

1 Ramadan 1432H di Paloh 3

Tuesday, 02 August 2011

Saya mengambil 2 hari cuti, Isnin dan Selasa bagi meluangkan masa sekeluarga di rumah mertua. Rancangan beraya puasa tahun ini di Melaka. Di waktu petang kami bersiar-siar di bazar Ramadan yang terdekat, iaitu di Ciku. Naufal dah membiasakan diri duduk dalam carrier. Mudahlah kami untuk berjalan-jalan. Anak buah, Nur Sofiah A'isyah turut ikut sekali.

Banyak kuih-muih yang dijual. Pada masa kami sampai, banyak gerai-gerai baru dibuka. Antara kuih yang kami beli, kuih lompat tikam.  (Kuih pendekar ni, hehe). Berjalan ke tempat orang, saya perasan satu perkara. Di sini, kuih-muih dibungkus siap-siap, cantik-cantik, nampak seragam saja.

Walaupun cuaca panas, Naufal tertidur dalam carrier. Mungkin letih sangat agaknya.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Read 1601 times Last modified on Wednesday, 19 November 2014
Amirul Faiz

Seorang abah yang perlu banyak belajar, moga menjadi contoh yang baik buat anak dan keluarga. Terima kasih kerana sudi membaca tulisan saya.

Website: www.ringantangan.com Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Alangkah seronoknya, jika dapat buat duit dari rumah. Secret of How to Earn Extra Money at Home For Mom In 3 Days.