Apabila ada sedikit masa terluang, dan mood nak edit templat pun datang, maka saya pun teruslah edit sedikit dahulu templat percuma yang saya dah muat turun bulan Jun yang lalu. Dah lama simpan, baru ni datang mood nak edit templat ni.

Monday, 18 July 2016 07:05

Pendirian yang teguh, saya kagum.

Written by

Pagi Khamis itu, semua staf sokongan dan pengurusan yang lelaki, sama-sama pergi ke Pusat Komuniti UKM di Tanjung Karang. Tugasannya ialah ambil dan bawa pulang barang-barang lama yang telah ditinggalkan di pusat tersebut untuk sekian lama. Pusat tersebut akan diubahsuai, jadi peralatan-peralatan lama kepunyaan jabatan masing-masing, mesti diambil semula oleh jabatan yang empunya.

Sate Kebab Akmal yang sedap telah dapat dinikmati oleh ramai pelanggan. Saya dedikasikan tulisan saya ini, untuk berterima kasih kepada mereka yang menyokong bisnes kecil-kecilan saya ini. Moga Allah jua akan membalas jasa baik tuan – puan sekalian. Apa yang saya tawarkan hanyalah Sate Kebab Akmal yang sedap dan mudah dimasak, dihantar terus kepada anda. :)

Sebelum ini, saya hanya dapat mendengar orang bercerita tentang sedapnya mangga harum manis ini. Mangga yang dikatakan tidak boleh dihasilkan di negeri-negeri lain. Mangga yang begitu mahal harganya, pada musim biasa, harganya sekitar RM20 sekilo, pada musim El Nino ini, harganya meningkat kepada RM40 sekilo.

Saturday, 30 April 2016 00:00

Beli mainan kereta kecil untuk anak-anak

Written by

Saya perasan ada banyak kedai yang menjual mainan untuk anak-anak di sepanjang Jalan Raja Laut, Chow Kit, terutamanya mainan seperti kereta kecil, kereta kawalan jauh, dan sebagainya. Sabtu yang lalu, kami sekeluarga pergi ke kedai-kedai tersebut untuk carikan kereta kecil untuk Balqis. Naufal dah ada basikal kecil dahulu, kasihan pula Balqis tiada basikal / kereta kecil untuk sama-sama bermain.

Thursday, 28 April 2016 14:51

Sate Kebab Akmal yang sedap dan mudah dimasak

Written by

Kawan saya di pejabat menjemput saya dan rakan-rakan yang lain untuk menjamu sate kebab yang beliau baru sahaja beli dari En. Aziz. Saya tertanya-tanya, sate kebab? Apa tu sate kebab? Sate yang dihidangkan dalam roti macam kebab yang dijual di pasar-pasar malam itu kah? Dia keluarkan bungkusan sate kebab dari bahagian sejuk beku dan dia biarkan ia cair sedikit pada suhu bilik.

Page 1 of 52