Sate Kebab Akmal yang sedap telah dapat dinikmati oleh ramai pelanggan. Saya dedikasikan tulisan saya ini, untuk berterima kasih kepada mereka yang menyokong bisnes kecil-kecilan saya ini. Moga Allah jua akan membalas jasa baik tuan – puan sekalian. Apa yang saya tawarkan hanyalah Sate Kebab Akmal yang sedap dan mudah dimasak, dihantar terus kepada anda. :)

Sebelum ini, saya hanya dapat mendengar orang bercerita tentang sedapnya mangga harum manis ini. Mangga yang dikatakan tidak boleh dihasilkan di negeri-negeri lain. Mangga yang begitu mahal harganya, pada musim biasa, harganya sekitar RM20 sekilo, pada musim El Nino ini, harganya meningkat kepada RM40 sekilo.

Saturday, 30 April 2016 00:00

Beli mainan kereta kecil untuk anak-anak

Written by

Saya perasan ada banyak kedai yang menjual mainan untuk anak-anak di sepanjang Jalan Raja Laut, Chow Kit, terutamanya mainan seperti kereta kecil, kereta kawalan jauh, dan sebagainya. Sabtu yang lalu, kami sekeluarga pergi ke kedai-kedai tersebut untuk carikan kereta kecil untuk Balqis. Naufal dah ada basikal kecil dahulu, kasihan pula Balqis tiada basikal / kereta kecil untuk sama-sama bermain.

Thursday, 28 April 2016 14:51

Sate Kebab Akmal yang sedap dan mudah dimasak

Written by

Kawan saya di pejabat menjemput saya dan rakan-rakan yang lain untuk menjamu sate kebab yang beliau baru sahaja beli dari En. Aziz. Saya tertanya-tanya, sate kebab? Apa tu sate kebab? Sate yang dihidangkan dalam roti macam kebab yang dijual di pasar-pasar malam itu kah? Dia keluarkan bungkusan sate kebab dari bahagian sejuk beku dan dia biarkan ia cair sedikit pada suhu bilik.

Monday, 25 April 2016 18:00

Jalan-jalan naik komuter, dari Bangi ke Nilai

Written by

Seingat saya, ini merupakan kali ketiga dalam tahun 2016 ini kami sekeluarga bersiar-siar dengan menaiki komuter dari stesen Bangi ke stesen Nilai. Sebelum ini, apabila mahu menunaikan keinginan Naufal untuk naik keretapi, kami telah pergi ke stesen-stesen yang agak jauh, contohnya KL Sentral, Masjid Jamik dan Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Memandangkan kos tambang yang agak mahal untuk kami sekeluarga, kos tiket untuk dua orang dewasa, maka kami pun ambil langkah berjimat. Cuma bersiar-siar antara stesen-stesen terdekat sahaja. Dari Bangi ke Nilai.

Envato market terdiri dari beberapa kategori pusat jualan barangan digital kreatif. Contohnya, Themeforest, ada menawarkan banyak template-template laman web, untuk Wordpress, Joomla! mahupun HTML. Jika anda mencari template-template poster, risalah, atau ilustrasi, Graphicriver lah tempatnya. Kalau anda mencari muzik latar dan kesan bunyi khas, bolehlah cari di Audiojungle.

Page 1 of 52

Ada kamera? Mencari peluang buat bisnes fotografi? Ini ada panduan lengkap buat bisnes fotografi.